Handelsträdgården – ett paradis för växtälskare

14 februari 2020 william_eriksson

Att strosa runt i en välsorterad Handelsträdgård är en verklig fröjd för alla trädgårdsentusiaster! Det går alltid att hitta någon ny sort som man vill ha i sin trädgård och det är lätt att man handlar lite mer än man tänkt sig för att förgylla sin trädgård ytterligare. Handelsträdgårdar har gott rykte och växterna håller generellt en mycket hög kvalitet. Personalen är oftast såväl intresserad som kunnig och som kund kan man få många bra råd om vilket läge en specifik växt bäst trivs i eller hur man ska tänka kring gödsling. Vissa handelsträdgårdar stänger under vintermånaderna för att sedan öppna igen till våren när det åter är dags att planera. Andra har öppet året om och erbjuder inomhusväxter när det inte är aktuellt att sätta något utomhus. 

 

Många typer av tjänster för trädgården

Förutom att komma med goda råd kan personalen på en handelsträdgård många gånger också erbjuda andra trädgårdstjänster. Det kan till exempel vara möjligt att få hjälp med trädgårdsplanering, plattläggning och beskärning av träd och buskar. Om de inte har kompetensen själva inom företaget kan de ofta istället rekommendera andra som är duktiga på den typen av arbete. För den som behöver en större kvantitet av något, till exempel vid anläggning av en häck, går det bra att beställa plantor hos handelsträdgården. 

 

 

Det finns något för alla

Oavsett om du suktar efter vackra Austinrosor, ovanliga dahliasorter eller högavkastande plommonträd kan du hitta det på en bra handelsträdgård. Och för den som saknar trädgård kan man istället botanisera bland lämpliga växter för balkonglådorna. Det finns många fina handelsträdgårdar runt om i landet. För den som är på Gotland kan till exempel ett besök på Stånga Trädgård rekommenderas. Det är ett väletablerat familjeföretag med mer än 40 år i branschen och de har många stamkunder som återkommer säsong efter säsong.

Fler nyheter