Växter, blommor och grönt

14 maj 2020 william_eriksson

Gröna fingrar eller ej, men visst känner man att odlargenen vaknar inom en när man går förbi en fin trädgård eller en prunkande balkong. Kanske är du en person som slukar trädgårdsmagasin och tv-program med trädgårdsinnehåll, men som inte riktigt kommit till skott ännu? Alla kan lära sig odla och ta hand om växter, från kaktusen till närområdets största tomatodling. Några tycker kanske att det är mer tålamodsprövande, medan andra möjligen fick gröna fingrar med modersmjölken.

 

En godisaffär för odlingssugna

Har man inte tålamodet att planera sin odling tidigt på året, när man behöver skaffa frö och planera för små plantor och sticklingar finns det lite genvägar att ta. Handelsträdgård är ett bra ställe när man istället vill köpa växter som kommit en bit på vägen, och som man bara kan plantera direkt i en fin kruka eller direkt i jorden. Att åka runt till olika trädgårdsaffärer oavsett säsong är lite som att gå omkring i en godisaffär. Hos http://www.stangatradgard.se/ finns allt man kan tänka sig behöva, både växter, verktyg och prydnader. Det är en fröjd för ögat att gå runt och botanisera bland olika saker och känna att ”villhöver” begäret bara blir större och större!

 

 

Alla säsonger har sin charm

Det spelar ingen roll om man har balkong, trädgård eller en odlingslott, man kan planera för alla säsonger. Från vårens första blomstrande lökar, via försommarens skira grönska till hösten när alla fruktträd och bärbuskar skall skördas. Även vintern har sin charm för odlaren, det finns träd och buskar som har grenar och barr som ger färg, till exempel kornell och städsegröna thujor. Ibland får man tänka på vilket läge man har så att växterna får tillräckligt med skugga eller sol. Sådana tips och funderingar kan man också få svar på hos handelsträdgårdarna, vars kunniga personal mer än gärna hjälper till.

Fler nyheter