Trygg hjälp när det är dags att hyra ut sin bostad

05 oktober 2021 cecilia_olsson

editorial

Att hyra ut sin lägenhet eller sitt hus kan vara väldigt bra om man till exempel ska arbeta eller studera under en viss tid på annan ort. Det är också en bra lösning om man vill prova att flytta ihop med sin partner men inte vill att pressen på att det ska fungera ska vara allt för stor. Genom att hyra ut istället för att sälja sin bostad så har man fortfarande chansen att återvända efter avslutade studier och arbete eller om det visar sig att man passar bättre som särbo med sin partner. 

Få hjälp att hitta den rätta

Det kan dock kännas lite besvärligt att hyra ut sin bostad om man inte gjort det tidigare. Hur ska man prissätta den? var kan man hitta den optimala hyresgästen? och vad bör man ta med i kontraktet? Allt detta kan man få hjälp med om man anlitar Passion for Homes. Passion for Homes är ett företag som bland annat hjälper hyresvärdar att hitta den rätta hyresgästen.

Balansen att hitta en hyresnivå som är lagom

Det som ofta har inverkan på hyresnivån är område/läge på bostaden, dess marknadsvärde, närhet till kollektivtrafik, bullernivån i bostaden, närhet till skola och förskola, standard på kök och badrum, om det finns balkong, gästtoalett och badkar, närhet till butiker, apotek och dylikt samt om det finns tillgång till parkering/garage. Passion for Homes fastighetsmäklare och Housing Coordinators hjälper kunder att sätta rätt hyra på sin bostad.

Ett företag som är med hela vägen

Förutom att hjälpa till med prissättning och bra hyresgäster så sköter Passion for Homes även visning av bostaden och upprättar hyresavtal enligt Privat Uthyrningslagens riktlinjer. De gör en bakgrundskoll på hyresgästen och hjälper till att inspektera bostaden samt överlämnar därefter ett komplett inspektionsprotokoll till både hyresvärd och hyresgäst. De erbjuder helt enkelt ett tryggt och smidigt sätt att hyra ut sin bostad, läs mer på https://www.passionforhomes.se/hyra-ut-din-bostad.

Fler nyheter