Stort utbud av olika bänkskivor i Malmö

14 december 2021 jonas_olsson

editorial

Bänkskivan i köket får gärna vara både praktisk och snygg. Därför ska den väljas med omsorg för att både passa matlagningen såväl som stilen och färgen på övrig köksinredning. Bänkskivor finns i många olika material som exempelvis laminat, trä, stål, betong, komposit, kakel, mosaik, glas och sten. Vissa bänkskivor är mer känsliga för hög värme än andra, medan andra lätt får fläckar av mer syrliga matvaror. 

Några bänkskivor är mer hållbara än andra och klarar riktigt tuff matlagning. Andra är lättare att rengöra, medan ganska många bänkskivor behöver ett visst underhåll för att hålla sig snygga i många år. Hur man underhåller de olika bänkskivorna skiljer sig också en hel del mellan de olika materialen. En annan sak är priset, som också kan skilja en hel del mellan olika typer av bänkskivor. Det finns med andra ord en hel del att tänka på för den som ska välja ny bänkskiva till köket. 

 

image

 

Hitta rätt bänkskiva

Det är inte alltid så lätt att välja bänkskiva till köket, man får helt enkelt väga för- och nackdelar mot varandra. Är man någon som lagar mycket mat från grunden, och kanske även syltar och saftar, kanske man inte ska välja en bänkskiva som är känslig för syror. Då kan en bänkskiva av rostfritt stål, laminat eller granit passa bra. Eller möjligtvis en marmorskiva av mörkare kulör eftersom fläckar då inte kommer att synas lika lätt.

För den som letar bänkskiva i Malmö är utbudet stort, framförallt på bänkskivor av sten. Kanske beror det på att det i närområdet finns flera olika stenbrott? Tycker man att det är svårt att välja bänkskiva kan man vända sig till en köksbutik om råd. Men välj i så fall en köksbutik med ett större utbud av bänkskivor i olika material och ta gärna med fotografier på köket och visa.

Fler nyheter