Passivfönster - det klimatsmarta valet

Ett passivfönster har förmågan att hålla inne den energi som finns i huset och där är det ett klimatsmart val. Och det är ett toppenbra val för dig att ta eftersom det bidrar till en bättre framtid. Med hjälp av ett passivfönster hålls den energi kvar i huset och på detta sätt sparar du på energi som annars skulle gå förlorad. Energi bör vi se som otrolig värdefullt och om vi lär oss att leva mer energisnålt så kommer framtiden kanske att se lite ljusare ut.

 

Hur fungerar ett passivfönster?

Ett passivfönster fungerar på det sätt att det har förmågan att hålla inne på den energin som redan finns i huset på grund av den fantastiska isoleringen som finns i fönstret. Energi som annars kan sippra ut från huset är just värme och det är otroligt onödig att värmen som framställts inne i huset ska gå rätt ut. Ett passivfönster kommer med en isolering som består av ett glas som ej leder värme och därför ser till att ingen värme tar sig ut. Det kan finns olika sorters glas i ett passivfönster. Ett glas som används är gjort av aerogel och det är samma material som används till tillverkning av rymddräkter.

 

 

Slå på stort och bygg ett passivhus

Om du verkligen vill leva klimatsmart så kan du bygga ett passivhus. Med ett passivhus kommer du att spara på mycket energi. Hela huset kommer att vara på byggt med material som isolerar bra och här är passivfönster den avgörande faktorn. För det är just fönster som är den största energiboven och där det mesta av värmen sipprar ut. Ett passivhus tar tillvara på all energi som alstras i huset och gör om det till exempel varmvatten. Energi som huset tar tillvara på kan komma från solens strålar eller från dig när du använder en hushållsapparat i köket.