Ny gräsmatta, helst igår

08 januari 2020 patrick_pettersson

Drömmer du om en ny gräsmatta och vill har ha den tät och frodig från början? Många tänker att man först måste sprida gräsfrön och sedan vänta och se en gles ljusgrön matta som man inte får beträda. Denna tar sedan lång tid på sig att bli tät och hållbar. Men med Gräs på Rulle så slipper man det. Med gräs på rulle kan du direkt få en fin gräsmatta som håller att gå på med en gång. Dock bör den gamla gräsmattan först fräsas bort innan man lägger på en ny. Krattning, borttagning av sten och tuvor görs också för bästa resultat.

 

Användbar gräsmatta med en gång

Beställer man gräs på rulle kan man få sin nya gräsmatta levererad hem till sig och man kan enkelt själv rulla ut den där man vill ha den. Rullgräs kan levereras från vårkanten ända fram till december. Rullgräs klarar ca ett dygn på pall, det är en färskvara och bör rullas ut snarast. På vårkanten och under senhöst är hållbarheten något längre. Behöver man en mindre mängd gräsmatta, kan beställa och hämta upp den själv. 

 

 

Storlek på rullarna

Generellt kan man räkna med en kvadratmeter per rulle, men storleken är inte en meter bred utan smalare och i gengäld längre. Ungefärlig storlek på gräsrullar är drygt en halv meter i bredd och drygt en och en halv meter på längden. Beställer man gräsrullar för en större  ytan kommer de på pall, som rymmer ca 70 kvadratmeter. Förarbete krävs, men själva utrullningen är enkel, det man ska tänka på är att lägga skarvarna omlott, så att de inte ligger mitt för varandra. Första veckorna efter läggningen ska man se till att vattna ordentligt. Egentligen är det viktigaste att tänka på, att inte låta den torka ut. En färdig och tät gräsmatta absorberar åtskilligt mer vatten och växer snabbare och bättre än en nysådd gräsmatta. 

Fler nyheter