När det är dags att slipa sitt trägolv

06 mars 2020 patrick_pettersson

Parkett är ett klassiskt golvmaterial och är en variant av trägolv. Det är väldigt vackert med trä som ger en behaglig känsla och är mjukt att gå på. Beroende på träslag kan man skapa olika intryck i ett rum. Liksom alla golvbeläggningar måste trägolvet, eller parketten, skötas rätt för att den skall hålla länge. Trä är ett hållbart material, men det åldras och kan med tiden behöva slipas och ges ny olja eller lack. Äldre parkett är ofta tjockare än nya trägolv och lämpar sig därför bättre att slipas. Att själv ge sig på golvslipning kan vara svårt. Det krävs bra utrustning och kunskap för att det skall bli riktigt bra.

 

Mycket att tänka på vid golvslipning

Att tänka på vid golvslipning är att det är viktigt att arbeta metodiskt och jämnt. Risken är annars att det blir spår i golvet eller att man slipar djupare på ett parti. Likaså att man har maskiner som kan komma åt i hörn och längs med golvlister på ett bra sätt. Det brukar även bli väldigt dammigt vid golvslipning. Att därför ha andningsskydd är bra men också en dammsugare som håller för slipdammet. Ordentlig rengöring efter slipningen är viktigt så att inte lösa partiklar fastnar i lacket. Det påverkar resultatet negativt och kan leda till att golvet blir svårare att hålla rent.

 

 

Yrkesskicklighet ger goda resultat

Tack och lov finns det duktiga golvslipare. De är antingen egenföretagare eller anställda hos en firma som kan utföra såväl målning och tapetsering som golvläggning. Med sådan samlad kompetens är utsikterna goda för ett bra resultat. Man kan hitta golvläggare, golvslipare och andra golvfirmor på flera ställen runt om i landet. Söker man exempelvis på “golvläggning i Göteborg” så finns det en rad duktiga yrkesmänniskor i regionen som du kan kontakta. Gå exempelvis in på den här hemsidan: https://www.hisingensgolv.se/.

Fler nyheter