Handelsträdgård med växter och tillbehör

26 juli 2021 patrick_pettersson

När du kommer till en handelsträdgård så är du säkert först och främst ute efter att köpa växter. Det troliga är att det är växter som du ska ha i din trädgård, men även en och annan inomhusväxt kan få slinka med när det finns. Handelsträdgårdar har oftast sommarhalvåret som sin högsäsong. Det är då som kunderna vill köpa in nya växter till sin trädgård, och kanske till och med anlägga nya vackra partier i trädgården.

Växterna som brukar finnas är kryddväxter, bärbuskar, fruktträd, prydnadsbuskar och  prydnadsträd, sommarblommor, vårblommor, perenner, klätterväxter, prydnadsgräs och allt vad du kan tänka dig att ha i din trädgård. Det brukar även vara populärt att köpa lökar och fröer för att själv kunna dra upp egna plantor i massor. I butiken kan du hitta allt sådant, och även det du behöver för att kunna arbeta i trädgården och ta hand om dina odlingar. Som krukor, räfsor, dammar, spaljéer och spadar.  

Det lilla extra för trädgården

Ibland kan du hitta en handelsträdgård som har det lilla extra, som exempelvis http://www.stangatradgard.se/. För många handelsträdgårdar bestämmer sig för att göra mer än att hålla öppet under sommarhalvåret. Man vill även ge sina kunder ytterligare tjänster, som att bygga murar eller plantera växterna som kunderna köper. Som kund kan det kännas tryggt att veta att det är personal som känner sina växter och som kan trädgård.

Det finns också handelsträdgårdar som har öppet hela året och som hjälper till att rita och designa trädgårdar. Så som kund kan du välja att handla i en handelsträdgård där du får allt som du brukar få i en dylik handel, men samtidig det där lilla extra för dig och din trädgård. En trygghet som gör att du vet att du kan fortsätta hålla din trädgård frisk och vacker, vad som än händer framöver i livet.

Fler nyheter