Gör nytt av gammalt i köket

05 februari 2020 patrick_pettersson

Länge har du gått och funderat på att göra om i köket; byta ut de gamla vitvarorna, byta den där icke-fungerande kranen och de där gamla slitna köksluckorna. Men innan du helt bestämmer dig så tar du en sista titt och funderar över beslutet ytterligare en gång. Vitvarorna och kranen ryker, de är för gamla. De där köksluckorna är ju visserligen väldigt snygga, men alldeles för slitna för att behålla, tänker du. Du beger dig ut på internet för att kolla köksluckor och märker snabbt att det finns en möjlighet att rädda dem för en överskådlig summa. Du pustar ut av lättnad.

 

Rädda den gamla designen

Vissa gamla köksluckor är alldeles förträffliga, de är av en design som inte längre tillverkas. De är helt unika i sitt slag och kan förvandla ett ordinärt kök till något helt annat. Men att själv behöva slipa, lacka och spraya dem är ett alltför stort jobb och kräver alltför mycket tid. Därför finns det företag som kan göra det åt dig. Allt du behöver göra är att ringa dem och de kommer för att ta en titt på dina köksluckor. Därefter erbjuder de ett prisförslag, sen monterar du ner luckorna, skickar dem till företaget och 5–10 arbetsdagar senare får du tillbaka dem som nya.

 

 

Tänk efter en extra gång

Ofta tror man att gamla slitna köksluckor inte går att rädda. Ta till exempel sådana som suttit i fyrtio år i köket i en sommarstuga. Till och med dessa går säkerligen att rädda. För ofta är det bara själva ytan som är sliten. Så innan du bestämmer dig för att byta ut alla köksluckor så ta dig en extra fundering. Ofta finns det många år kvar i luckorna. Allt som behöver göras är att slipa lite på ytan och lacka om, så är de som nya igen. 

 

Fler nyheter