Du står inför ett fullt möblerat hem som måste säljas

Idag är det inte ovanligt att man bor långt från sin uppväxtstad. Men föräldrarna finns kanske kvar i huset där man växte upp. Så småningom flyttar de också ut, kanske till en servicelägenhet, eller så bor de kvar tills de går bort. Vad gör du då? Du kommer såklart hem, du går igenom sakerna, tar med dig en del minnen, kanske någon möbel, men det mesta har du ingen plats för. Du har själv en fullt möblerad bostad. Och nu ska huset säljas. Det får bli Auktion i Umeå, som tar hand om bohaget, t ex http://www.norrauktion.se/.

 

Sälja på auktion, och få bästa marknadspris

Förr var det än vanligare att man sålde sitt bohag på auktion. Det var tungt och besvärligt att flytta, istället sålde man allt bohag och köpte tillbaka motsvarande på auktion på den nya orten. Det är sen länge den enklaste och bästa vägen att se till att få sålt det mesta i ett hem till bästa pris, eftersom köparna bjuder över varandra. Den som är mest angelägen betalar det högsta priset. Dessutom får man hjälp med flytt av sakerna till auktionshuset, de blir professionellt beskrivna och värderade och auktioneras ut till hugade spekulanter. 

 

 

Bidra till återbruk samtidigt som du får hjälp med tömning

Att anlita en auktionsfirma kan man göra även om det inte gäller ett helt dödsbo. Det går bra att lämna in enstaka föremål som man vill få sålt. Man kan sälja både som privatperson och som företag förstås. Auktionsfirman transporterar, värderar, beskriver och tar bilder, och säljer dina saker till bästa marknadspriset. Du får betalt samtidigt som du bidrar till att dina möbler eller föremål får leva vidare, älskas och användas på nytt. Idag är det många som hellre handlar på auktion, för annorlunda och roliga saker med en historia.

Filed under: Auktion