Det blir rymligare med dubbel altandörr

11 november 2021 patrick_pettersson

Altandörrarna är en förlängning av vardagsrummet ut mot trädgården. Skaffar du en altandörr dubbel kan du slå upp den på vid gavel. Ta vara på den möjligheten, så blir det gott om utrymme för alla och huset känns med en gång mycket större.

Har du inte riktigt plats med alla gäster inomhus, kan du duka både där och på altanen. Barnen kan sitta utomhus, till exempel. Det ger ett intryck av rymd och ljus att ha dubbla altandörrar. Men det finns även en hel del andra fördelar, både för generellt bättre värmehållning och mindre underhållsarbete. 

 

Altandörren släpper in ljus

En stor del av altandörren brukar bestå av glas, och det ger ett vackert ljusinsläpp i rummet. Med dubbla altandörrar förstärks effekten, och om du inte har någon tröskel i dörröppningen, har du samma nivå på hela golvytan. Du kan också enkelt flytta exempelvis stora bord mellan rummet och altanen, eftersom de lätt kommer igenom dörröppningen.

Glöm inte att skaffa bra lås och larm när du installerar nya dörrar, oavsett om det är ytterdörr eller altandörr det gäller. Du vill ju släppa in ljuset och inte tjuven. Tycker du någon gång att det blir lite väl ljust i rummet, kan du enkelt komplettera med jalusier, persienner eller markiser, allt efter tycke och smak. 

 

image

 

 

Moderna altandörrar är lättskötta

Det är inte heller mycket arbete med att ha dubbla altandörrar. Numera behöver man inte dela på fönster och putsa på fyra sidor, utan det är slutna anordningar, där tvåglasfönster eller treglasfönster sitter ihop och är mycket isolerande mot ljud och värmeväxlingar. Aluminium på utsidan av altandörren gör den så gott som underhållsfri.

Du sparar också på värmekostnaderna när du byter till nya altandörrar. De släpper inte ut värmen på samma vis som gamla glasrutor. Det är en ekonomisk vinst, utöver det faktum att nya altandörrar är arbetsbesparande.

Fler nyheter