Därför kan du behöva en dubbel altandörr

23 juni 2021 patrick_pettersson

Under nio månader har du behövt dras med mörker, kyla, blåst och allmänt deprimerande väder som får vem som helst att vilja fly söderut till ett exotiskt land med behagliga temperaturer. Men nu är sommarvärmen äntligen här. Äntligen kan du öppna dörren till altanen, blicka ut över din uteplats samtidigt som du tar ett djupt andetag och andas in dofterna av sol, nyklippt gräs och grannen som har startat grillen. Det var verkligen på tiden. 

Kan du kanske hoppas på en sådan högsommarvärme som svepte in över Sverige nästan hela sommaren 2018 igen? I så fall behöver du aldrig stänga dörren till altanen. Du kommer nämligen behöva släppa in luft i bostaden dygnet runt. Altandörren blir nyckeln till frisk luft för att överleva sommaren. Samtidigt är det fel att klaga. Det är så många månader som altandörren står orörd att det vore bortskämt att gnälla över värmen nu. 

 

 

Här får du hjälp

På vintern kanske det är tvärtom. Då kanske det drar så kallt in genom altandörren att du tänker att du behöver förstärka den ytterligare. Genom att sätta in en dubbeldörr, till exempel. Inget jobb du gör på egen hand förstås, men googlar du “altandörr dubbel” bör du relativt enkelt kunna hitta någon leverantör som kan hjälpa dig. Orkar du inte söka själv kan du gå in och läsa om altandörrar på den här länken: https://klarfonster.se/dorrar/altandorr 

Alternativet vore ju ingen altandörr alls, men det låter minst sagt opraktiskt. Då hade du i så fall behövt gå ut genom din ytterdörr och runt hela huset för att nå din altan. Tänk om du sitter där i solstolen på sommaren men vill in och fylla på din drink. Det ska du inte behöva springa ett halvt maraton för att göra. Det är ingen riktig altan utan en altandörr.

Fler nyheter