Byta eller slipa golvet?

07 november 2019 admin

Golv blir lätt repiga och slitna med tiden. Idag är det lätt att byta golv och det finns ett stort utbud av golv på marknaden. Många som renoverar väljer att helt enkelt lägga nytt golv. Men det finns också fördelar med att välja att slipa upp de äldre golven. Slitna golv samlar gärna lite skräp och hur mycket man än städar så känns de inte riktigt rena. Vissa fläckar går helt enkelt inte bort heller. För dig som funderar på golvslipning i Lund finns det proffs som du kan prata med om vilket val som är bäst för dig.

 

 

Fördelar med att slipa golvet

 

Såklart är det också bra ur miljösynpunkt att bevara det gamla golvet. All produktion ger avtryck på miljön och idag är det bra att tänka miljösmart. Vid produktion av nya golv så används även en rad olika kemikalier som har negativ påverkan på miljö. Dessutom kan det vara bra för plånboken att välja golvslipning istället. Billiga golv är inte alltid så tåliga och slitstarka som de äldre trägolven. Idag finns det även möjlighet att använda ROT-avdraget för vissa underhåll så det kan bli extra förmånligt att slipa golvet.

 

Skillnad på trägolv och trägolv

 

Funderar du på att lägga nytt golv kan det vara bra att tänka långsiktigt. Det finns såklart skillnader på trägolv beroende på vilket trä golvet är gjort av. Vissa trädsorter är hårdare och håller längre. Ek är ett vanligt träslag till golv i Sverige och de håller länge. Ett golv av ek är förutom tåligt även elastiskt och du kan slipa ett ekgolv nästan hur många gånger som helst. Furugolv passar också alldeles utmärkt att slipa om men furugolv kräver lite mer underhåll än ek. Ask kanske inte är så vanligt men är också ett bra alternativ för dig som vill ha ett vackert trägolv.

Fler nyheter