Anlita en firma i Karlstad för plattsättningen

Dagens utbud av kakel är enormt och det är lätt att tappa bort sig i alla val och möjligheter vid en badrumsrenovering eller plattsättning i Karlstad. Ska man välja kakel efter den senaste badrumstrenden eller kanske plattor som harmoniserar med inredningen? Viktigt att komma ihåg är att man inte renoverar sitt badrum och byter ut kakelplattorna så ofta och att man därför bör välja plattor som man inte tröttnar på så fort.

Oavsett det är tvättstugan eller badrummet som ska renoveras så kan det vara bra att först sätta upp en budget över hur mycket det får kosta. Kakel, klinkers och även badrumsinredning finns i alla prisklasser från högt till lågt och det är lätt att spräcka budgeten om man inte ser upp. Att även fundera på vilken stil och vilka färger man vill ha underlättar sedan i valet av kakelplattor.

 

Totalentreprenad blir oftast billigast och spar tid

Tycker man att det är svårt att själv välja kakel så kan man vända sig till en kakelbutik. De känner till de senaste trenderna men även estetiska saker som hur man harmoniserar med olika plattor på väggar och golv för att skapa en helhet. En kakelbutik har även plattsättare som är auktoriserade för att arbeta i våtrum och som kan hjälpa till att få kaklet på plats. De vet allt om tätskikt, flytspackling, fix och fog.

Det är alltid bra att välja en plattsättare till sitt badrum som även arbetar tillsammans med elektriker och rörmokare. Då slipper man skriva kontrakt med mer än en byggfirma och dessutom spar man tid då man slipper att vänta på hantverkare. Oftast blir det också billigare med totalentreprenad men för att få ett så förmånligt pris som möjligt kan det vara bra att vända sig till ett par olika företag och be om en offert innan man bestämmer sig.